GB-11

University of Glasgow

ID
GB-11
Ülke
İngiltere
Fiyat

Ra Education Danışmanlığı ile İngiltere’de bulunan University of Glasgow, İngilizce konuşulan ülkeler içerisinde en eski dördüncü Üniversitedir ve prestijli Russell Grup bünyesinde yer almaktadır. 1451 yılında kurulan University of Glasgow, dünyanın en iyi ilk 100 Üniversitesi arasında yer almaktadır ve İskoçya’nın en büyük şehri Glasgow’da yer almaktadır. 120’den fazla ülkeden 20.000’den fazla öğrenciye sahip olan Üniversitenin öğrenci memnuniyeti açısından Birleşik Krallık içerisinde yüksek bir memnuniyet oranına sahiptir.

University of Glasgow şehir merkezine ortalama beş km uzaklıktadır ve kampüs gelişmiş bölge olan West of England tarafında bulunmaktadır. Üniversite birçok tarihi binasıyla öne çıkmaktadır ve özellikle Glasgow Mühendislik Fakültesi Birleşik Krallık içindeki en eski mühendislik olarak göze çarpmaktadır. Bununla birlikte İskoçya’da yer alan Havacılık ve Uzay Mühendisliği bölümü sadece Glasgow’da yer almaktadır. Glasgow Üniversitesi’nin Gilmorehill ve Garscube’da olmak üzere iki adet ana kampüsü ve güneyinde Dumfries olarak adlandırılan üçüncü kampüsü bulunmaktadır.

Bu kampüslerden rahatlıkla şehir merkezine ulaşılabilir ve Glasgow Uluslararası Havalimanı, Glasgow Prestwick Havalimanı ve iki tren istasyonunun sağladığı büyük ulaşım ağı ile İngiltere’nin her yerine ve dünyanın birçok yerine kolaylıkla ulaşımınızı sağlayabilirsiniz. Glasgow şehri öğrencilerin bulunduğu bir kent olması ve hareketli yapısıyla Avrupa’nın önde gelen şehirleri arasındadır. Aynı zamanda bazı önde gelen seyahat rehberlerine göre İngiltere’nin en popüler kenti unvanına sahiptir.

University of Glasgow, Good University Rehberliğinin araştırmasına göre 2018 yılında Yılın İskoç Üniversitesi ünvanına sahip olan bir kuruluş olmuştur. Glasgow’da yer alan okul, öğrencilerin bütçesine göre birçok farklı imkanları ve farklı seçeneklerde sunulan konaklama fırsatlarıyla birçok yabancı öğrenci Glasgow Üniversitesini tercih etmektedir. Glasgow mezunları arasında ünlü tıp doktoru ve antiseptik kavramının öncüsü Joseph Lister, ekonominin babası kabul edilen Adam Smith, meşhur fizikçi Lord Kelvin ve İskoçya’nın Başbakanlık görevinin yöneten Nicola Sturgeon gibi tanınmış kişiler de bulunmaktadır. University of Glasgow, 1933 yılında göreliilik teorisi üzerine ders vermesi için Albert Einstein’ı ağırlamıştır.

Daha detaylı bilgiyi Ra Education iletişim formunu doldurarak veya bize ulaşarak öğrenebilirsiniz.

Bölümler ve Fiyatları

Bölümler Fiyat
Economics (Bilgi İsteyiniz)
MBA (Bilgi İsteyiniz)
Law (Bilgi İsteyiniz)
Accounting and Finance. (Bilgi İsteyiniz)
Computer Science. (Bilgi İsteyiniz)
Drama (Bilgi İsteyiniz)
Electrical and Electronic Engineering. (Bilgi İsteyiniz)
Music (Bilgi İsteyiniz)